Yağmur7

Sevenlerin; Sevilenlerin Yerine Hos Geldiniz... Dünden; Bugüne ,Bugünden; Yarına....
 
AnasayfaGaleriAramaSSSKayıt OlÜye ListesiKullanıcı GruplarıGiriş yap

Paylaş | 
 

 ali usulu börek

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
|ı|ı_LaxiqameR_|ı|ı

avatar

Erkek
Mesaj Sayısı : 779
Yaş : 27
<fieldset> <legend>Kısa Bilgiler</l :
KiŞİSeL iLeTi : ask gecici nefret ise kalıcıdır:)
İL : Hatay

MesajKonu: ali usulu börek   C.tesi Eyl. 01, 2007 12:59 pm

Krep Yapımı için ;



750 gr süt

250 gr un

50 gr sıvı yağ

4 bütün yumurta

1 tatlı kaşığı tuz
İç Harcı ;

25 gr sıvı yağ

250 gr dilimden sonra iri kıyılmış pastırma

2 sap ince doğranmış taze soğan

1 demet kıyılmış maydanoz

1/2 İnce kıyılmış göbek salata

2 adet soyulmuş çekirdekleri alınmış domates

3 adet ince doğranmış sivri biber
Kızartmak için ;

Sıvı yağ

Yumurta, un, galeta unu





Büyükçe bir kaba sütü döktükten sonra üzerine azar azar ve devamlı tel ile çırparak unu koyunuz. Toplaklanmamasına dikkat ediniz. Bundan sonra sırası ile sıvı yağı, ve yumurtaları da krep hamuru sosuna katarak gene çırpma teli ile iyice karıştırınız ve tuzunu da ilave ettikten sonta pürüz kalmaması için ince tel süzgüden geçiriniz. Krep sosunuz hazırdır.

Yaklaşık 24 cm çapında teflon tavaya bir çorba kaşığı sıvı yağ koyup kızmasına yakın tavaya bir kepçe krep sosu dökün.
Tavayı sağa sola eğerek krep sosunun veya hamurunun tavanın her yanına muntazam şekilde yayılmasını sağlayınız.

Teflon Tava kullanılması şarttır.

İnce bir spatula yardımı ile kenarlarının yapışmamasını sağlayınız, ve tavayı devamlı ileri geri oynatarak krep hamurunun tavaya yapışmasını önleyiniz. Bir yüzü hafif yanık şekildeki krep hamurunu bir tabak veya el yardımı ile arkasını döndürüp arka yüzünüde aynı kıvamda kızartınız. Krepin çok yanmışı makbul olmadığı gibi tamamen renksiz adeta pişmemiş görümündeki hali de tavsiye edilmez. Önemli diğer bir hususta krep hamurunun kalınlığıdır. İncesi makbuldür. Kepçe ile çok krep sosu korsanız kalın bir krep elde edersiniz.

Pişmiş kreplerinizi üst üste koyunuz ve iç harcını hazırlayınız.
Sıvı yağı kızdırıp içine sapları ile birlikte çok ince doğranmış soğanları, ve ince doğranmış yeşil taze biberleri katınız. Soğanlar ölünce küp doğranmış domatesleri, çemeni ile birlikte iri kıyılmış pastırmaları koyarak kavurmaya devam ediniz. Son olarak ince kıyılmış yeşil salatayı ve maydanozu koyunuz.

Genelde bu şekli ile iç harç hazırdır. Ancak biraz kıvamlı olması için bir kahve fincanı kadar un harcın üzerine serpilir kavurmaya devam ederken iki fincanda süt konur sos koyulaşınca harç hazırdır ve soğumaya bırakılır.
Kreplerin orta kısmına münasip miktarda harç konur, önce krepin sağ ve solu ortada kavuşacak kadar kapanır sonra krepin üst kısmı harcın üzerine katlanır ve sonra harçla beraber bir kere daha bükülür.

Bu şekilde hazırlanan börekler önce una sonra çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa batırılır elle bastırılır ve her iki yüzü pembe olana kadar sıvı yağda kızartılır. Servise bütün krepleri bir orta keserek çıkartırsanız içinin yeşillikli harcı ile birlikte güzel bir görünümü olur.

Afiyet Olsun.!…
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
Misafir
Misafir
avatar


MesajKonu: Geri: ali usulu börek   Cuma Ekim 05, 2007 3:35 pm

Mad yaptım güzel olmamış
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
siyahim

avatar

Mesaj Sayısı : 578
KiŞİSeL iLeTi : bosh

MesajKonu: Geri: ali usulu börek   Cuma Kas. 02, 2007 2:19 pm

saol dostum bir gün kendime kastım olursa yapacam D:
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
|ı|ı_LaxiqameR_|ı|ı

avatar

Erkek
Mesaj Sayısı : 779
Yaş : 27
<fieldset> <legend>Kısa Bilgiler</l :
KiŞİSeL iLeTi : ask gecici nefret ise kalıcıdır:)
İL : Hatay

MesajKonu: Geri: ali usulu börek   Perş. Ocak 03, 2008 11:45 pm

bu usül ayrı bak yemeden gecmeyin millet aman gözünüzü sevem yeyin ölceksiniz hepiniz heehee bounce bounce

:ALİSSH:
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
|ı|ı_LaxiqameR_|ı|ı

avatar

Erkek
Mesaj Sayısı : 779
Yaş : 27
<fieldset> <legend>Kısa Bilgiler</l :
KiŞİSeL iLeTi : ask gecici nefret ise kalıcıdır:)
İL : Hatay

MesajKonu: Geri: ali usulu börek   Salı Şub. 12, 2008 9:17 pm

deneyin ölün lol! lol!
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
ali usulu börek
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Yağmur7 :: Hobiler :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin:  
Bedava forum | © phpBB | Bedava yardımlaşma forumu | Haberleşme | Suistimalı göstermek | Yetkinblog.com