Krep Yapımı için ;
750 gr süt
250 gr un
50 gr sıvı yağ
4 bütün yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
İç Harcı ;
25 gr sıvı yağ
250 gr dilimden sonra iri kıyılmış pastırma
2 sap ince doğranmış taze soğan
1 demet kıyılmış maydanoz
1/2 İnce kıyılmış göbek salata
2 adet soyulmuş çekirdekleri alınmış domates
3 adet ince doğranmış sivri biber
Kızartmak için ;
Sıvı yağ
Yumurta, un, galeta unu
Büyükçe bir kaba sütü döktükten sonra üzerine azar azar ve devamlı tel ile çırparak unu koyunuz. Toplaklanmamasına dikkat ediniz. Bundan sonra sırası ile sıvı yağı, ve yumurtaları da krep hamuru sosuna katarak gene çırpma teli ile iyice karıştırınız ve tuzunu da ilave ettikten sonta pürüz kalmaması için ince tel süzgüden geçiriniz. Krep sosunuz hazırdır.
Yaklaşık 24 cm çapında teflon tavaya bir çorba kaşığı sıvı yağ koyup kızmasına yakın tavaya bir kepçe krep sosu dökün.
Tavayı sağa sola eğerek krep sosunun veya hamurunun tavanın her yanına muntazam şekilde yayılmasını sağlayınız.
Teflon Tava kullanılması şarttır.
İnce bir spatula yardımı ile kenarlarının yapışmamasını sağlayınız, ve tavayı devamlı ileri geri oynatarak krep hamurunun tavaya yapışmasını önleyiniz. Bir yüzü hafif yanık şekildeki krep hamurunu bir tabak veya el yardımı ile arkasını döndürüp arka yüzünüde aynı kıvamda kızartınız. Krepin çok yanmışı makbul olmadığı gibi tamamen renksiz adeta pişmemiş görümündeki hali de tavsiye edilmez. Önemli diğer bir hususta krep hamurunun kalınlığıdır. İncesi makbuldür. Kepçe ile çok krep sosu korsanız kalın bir krep elde edersiniz.
Pişmiş kreplerinizi üst üste koyunuz ve iç harcını hazırlayınız.
Sıvı yağı kızdırıp içine sapları ile birlikte çok ince doğranmış soğanları, ve ince doğranmış yeşil taze biberleri katınız. Soğanlar ölünce küp doğranmış domatesleri, çemeni ile birlikte iri kıyılmış pastırmaları koyarak kavurmaya devam ediniz. Son olarak ince kıyılmış yeşil salatayı ve maydanozu koyunuz.
Genelde bu şekli ile iç harç hazırdır. Ancak biraz kıvamlı olması için bir kahve fincanı kadar un harcın üzerine serpilir kavurmaya devam ederken iki fincanda süt konur sos koyulaşınca harç hazırdır ve soğumaya bırakılır.
Kreplerin orta kısmına münasip miktarda harç konur, önce krepin sağ ve solu ortada kavuşacak kadar kapanır sonra krepin üst kısmı harcın üzerine katlanır ve sonra harçla beraber bir kere daha bükülür.
Bu şekilde hazırlanan börekler önce una sonra çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa batırılır elle bastırılır ve her iki yüzü pembe olana kadar sıvı yağda kızartılır. Servise bütün krepleri bir orta keserek çıkartırsanız içinin yeşillikli harcı ile birlikte güzel bir görünümü olur.
Afiyet Olsun.!…